Vil du deltage i hovedpineforskning?

En ny side på videnomhovedpine.dk viser de projekter, der lige nu søger deltagere.
Publiceret

Mange med hovedpine vil gerne være med til at skabe fremskridt i behandlingen af hovedpine og migræne. Nu gør vi det lettere at finde frem til, hvordan man kan hjælpe med at finde nye behandlinger, afprøve lægemidler eller på anden måde bidrage til videnskabelige forsøg.  

På en ny side samler videnscentret danske forskningsprojekter indenfor hovedpine, der aktuelt søger efter deltagere.

”Et af formålene med videnscentret er at understøtte dansk hovedpineforskning, og det er den nye side et eksempel på. Den gør det nemmere for danske forskere at rekruttere deltagere fra et meget bredere felt af personer med hovedpine, og det gør forskningen bedre,” siger videnscentrets leder, professor Messoud Ashina fra Dansk Hovedpinecenter.

Messoud Ashina leder forskergruppen Human Migraine Research Unit, som har opnået store fremskridt ved netop at bruge personer med hovedpine som forsøgsdeltagere. Resultaterne fra denne og andre danske forskergrupper er med til at placere dansk hovedpineforskning i verdenseliten.

Messoud Ashina kender derfor om nogen værdien af, at personer med hovedpine bidrager til forskningen:

”Det er ikke altid let at finde de rigtige personer til forskning, selv om mange gerne vil. Siden her er ikke blot en service til forskerne, men også for dem, der gerne vil deltage i forsøg,” siger Messoud Ashina.

Den nye side vil blive løbende opdateret med forskningsprojekter, der søger deltagere.