Stort fremmøde til Hovedpine på Tværs

Omkring 150 fortrinsvis kvinder fyldte salen, da Nationalt Videnscenter for Hovedpine torsdag holdt Hovedpine på Tværs. Emnet var kvinder og migræne gennem livet.
Publiceret

En af de folkeoplysende aktiviteter, Nationalt Videnscenter for Hovedpine lægger kræfter i, er arrangementerne Hovedpine på Tværs. Her bringer videnscentret forskning og ny viden ud til interesserede, der får mulighed for at møde fagpersoner og eksperter.

Torsdag var omkring 150 samlet i Frederiksberg Kommunes kulturhus KU.BE for at høre om den nyeste forskning om kvinder og migræne. Det var læge, ph.d. og migræneforsker Mona Ameri Chalmer, der stod for oplægget.

”Det er vigtigt for videnscentret at være i kontakt med personer med hovedpine ad mange forskellige kanaler, også arrangementer som Hovedpine på Tværs. Derfor var vi glade for, at mange mødte frem for at møde forskeren og få svar på spørgsmål om kvinder og migræne,” fortæller teamleder Simon Stefansen fra Nationalt Videnscenter for Hovedpine.

Nationalt Videnscenter for Hovedpine driver en række aktiviteter med formidling af viden og forskning centreret om videnomhovedpine.dk, men holder også workshops og foredrag.

”Der er et stort behov for mere viden om hovedpine både hos befolkningen bredt set og i de sundhedsfaglige miljøer. Når over 800.00 danskere har migræne og hyppig hovedpine, er det et emne, der fylder for folkesundheden og for den enkelte. Derfor kan oplysning og ikke mindst forskningsformidling som foredraget i aftes gøre en forskel,” siger Simon Stefansen.

Udover vidensformidling og brugerinddragelse, bidrager Videnscentret til retningslinjer, sundhedsfaglig efteruddannelse og laver egen forskning baseret på Hovedpinepanelet, hvor mere end 4.000 almindelige danskere, der lever med hovedpine, deltager.

Hovedpine på Tværs laver løbende arrangementer, som bringer forskning ud til interesserede danskere.