Ny opdateret udgave af Hovedpine 1·2·3

Nationalt Videnscenter for Hovedpine har netop udgivet en faglig opdatering af Hovedpine 1·2·3. Den populære folder er et enkelt redskab til diagnostik og behandling af de mest almindelige hovedpinesygdomme.
Publiceret

Hovedpine 1·2·3 fra Nationalt Videnscenter for Hovedpine har i flere år givet et enkelt overblik over de mest almindelige hovedpinetyper og deres behandling.  Folderen har været meget brugt af de praktiserende læger og andre faggrupper, der ser mennesker med hovedpine i deres konsultationer.

Hurtigt overblik

Nu er Hovedpine 1·2·3 netop blevet opdateret og samler op på de nyeste udviklinger indenfor behandling af hovedpinesygdomme:

”Det hurtige overblik, man kan få i Hovedpine 1·2·3, er tænkt som en støtte til alle trin i håndteringen af hovedpine, som går fra diagnose, behandling og eventuel forebyggelse,” siger professor, overlæge Messoud Ashina, der er leder af Nationalt Videnscenter for Hovedpine:

”Der er sket rigtig meget indenfor behandling af hovedpine og i særdeleshed indenfor migræne. Derfor er det vigtigt med en af opdatering af Hovedpine 1·2·3, så man får aktuelt overblik over anbefalinger og behandlingsmuligheder for de hyppigste hovedpinetyer. Det er der brug for, fordi hovedpine kan være mange forskellige og komplekse sygdomme med hver deres særlige symptomer og behandlinger,” siger Messoud Ashina.

Redaktion af fageksperter

Den nye udgave af Hovedpine 1·2·3 er udvidet med posttraumatisk hovedpine:

”Posttraumatisk hovedpine, altså hovedpine efter hjernerystelse eller slag mod hovedet, er en type hovedpine, der fylder meget i almen praksis. Den kan være vanskeligt at behandle. Ofte vil hovedpinen ligne migræne eller spændingshovedpine eller en blanding af de to typer hovedpine. Anbefalingen er derfor, at man forsøger at behandle hovedpinen ud fra det” siger Messoud Ashina.

Hovedpine 1·2·3 er udviklet af Nationalt Videnscenter for Hovedpine i samarbejde med en redaktion af fageksperter. Folderen er baseret på de behandlingsvejledninger fra Dansk Hovedpinecenter, Dansk Hovedpineselskab og Dansk Neurologisk Selskab.