Årsberetning: Hovedpine er en folkesygdom, vi kan gøre noget ved

Nationalt Videnscenter for Hovedpine har i 2023 blandt andet haft fokus på folkeoplysning om hovedpine og forskningsnyt til de mere end 800.000 voksne danskere med migræne eller hyppig hovedpine.
Publiceret

Nationalt Videnscenter for Hovedpine gør i Årsberetning 2023 status over aktiviteter og resultater inden for videnscentrets strategiske fokusområder:

Folkeoplysning og formidling af viden om hovedpine, understøttelse af kvalitetsudvikling og fremme af forskning og ny viden.

Strategi for folkeoplysning

Mere end 800.000 voksne danskere har migræne eller hyppig hovedpine, men hovedpine er både underdiagnosticeret og underbehandlet, og området er præget af manglende viden og misforståelser.

”Vi er blandt andet godt i gang med at en ambitiøs strategi for folkeoplysning, som sikrer, at almindelige danskere med hovedpine har adgang til nyeste viden om hovedpine og hovedpinebehandling. Der er et stort behov for mere evidensbaseret viden om hovedpine, som vi giver på sociale medier og på vidensportalen videnomhovedpine.dk,” siger Messoud Ashina.

Vidensbro mellem specialister og andre faggrupper

Videnscentret har siden oprettelsen i 2018 arbejdet på, at resultaterne fra den verdensførende danske hovedpineforskning skal komme langt flere til gode.

”Vi er stolte over at medvirke til at bygge bro mellem hovedpinespecialisterne på sygehusene, almen praksis og andre faggrupper. Hovedpine er en folkesygdom, og for langt de fleste foregår behandlingen hos de alment praktiserende læger, så det er afgørende, at den nye viden også når ud til dem,” siger professor Messoud Ashina, der er leder af Nationalt Videnscenter for Hovedpine.

Læs meget mere om udfordringerne for hovedpineområdet, og om hvordan videnscentret bidrager til at løse dem i den digitale Årsberetning 2023.