MOH forskning

Er medicinsanering nødvendig i behandling af medicinoverforbrugshovedpine?

Louise Carlsen, Læge og Ph.D. studerende (under vejledning af professor Rigmor Jensen) ved Dansk Hovedpinecenter

Beskrivelse: Medicinoverforbrugshovedpine (MOH) er en hovedpineform, hvor man har hovedpine mindst 15 dage om måneden samtidig med et overforbrug af smertestillende eller akut migræne-medicin.

MOH kan behandles, og behandlingsmålet er at sænke antal dage med medicin og antal dage med hovedpine om måneden væsentligt. Der findes flere effektive behandlingsmuligheder for MOH, men der mangler fortsat videnskabeligt bevis for hvilken, der er mest effektiv, og om medicinsanering er nødvendig.

Formålet med projektet er derfor at sammenligne tre forskellige behandlingsprogrammer med henblik på at forbedre behandlingen af MOH.

De tre behandlinger, som bliver sammenlignet i studiet, er:

  • Medicinsanering samt opstart af forebyggende hovedpinemedicin fra begyndelsen.
  • Forebyggende hovedpinemedicin uden medicinsanering.
  • Medicinsanering, hvor opstart af den forebyggende hovedpinemedicin udskydes til efter 2 måneder.

Medicinsanering betyder et brat og fuldstændigt ophør al af smertestillende og akut migræne-medicin i en 2 måneders periode. Det kombineres med grundig information om forløbet, samt opbakning til at gennemføre behandlingen. Forebyggende hovedpinemedicin afhænger af, hvilken grundlæggende hovedpineform, man har. Alle de forebyggende typer af hovedpinemedicin er velkendte og anvendes allerede i hovedpinebehandlingen.


Find os her:

Email

NVH på Facebook

 

 

Nationalt Videnscenter for Hovedpine

Dansk Hovedpinecenter
Rigshospitalet – Glostrup
Indgang 1A, Valdemar Hansens vej 5
2600 Glostrup