Hovedpinekursus ved Indsatser for Rationel Farmakoterapi – København

Sundhedsstyrelsens Indsatser for Rationel Farmakoterapi afholder igen i år kurser til praktiserende læger i samarbejde med Nationalt Videnscenter for Hovedpine


Hovedpinekursus for praktiserende læger

Hovedpine er en folkesygdom, som påvirker mange menneskers liv og livskvalitet, og som koster samfundet dyrt i tabt produktion og sygefravær.

Danmark er i front inden for den højt specialiserede behandling af hovedpine – samt i forskning inden for hovedpine, men størstedelen af patienter med hovedpine ses i almen praksis.

Kurset udbydes i samarbejde med Indsatser for Rationel Farmakoterapi i Sundhedsstyrelsen, og er bygget op så det giver den praktiserende læge en god ballast til at overkomme de udfordringer der opleves i hverdagen.

Det er alfa omega, at almen praksis er klædt på til at stille den korrekte diagnose for at kunne give den optimale behandling og for at kunne henvise til specialbehandling, når der er behov for det.

Til det formål har Nationalt Videnscenter for Hovedpine udviklet diagnostisk værktøj – Hovedpine 1·2·3 – som gennemgår trinnene i diagnose, behandling og forebyggelse af hovedpine, der sikrer det gode patientforløb.

Kurset vil gennemgå de hyppigste hovedpinetyper og præsentere en klar model for diagnose, behandling og forebyggelse. Du bliver præsenteret for forslag til medicinsk og ikke-medicinsk behandling af de forskellige hovedpinetyper. Kurset vil give dig konkrete redskaber til bedre og mere systematisk at styrke behandlingen af patienter med hovedpine i din klinik.

Undervisningen vil være case-baseret.

Kurset foregår

1. Oktober 2020

Scandic Sydhavnen, København, Sydhavns Pl. 15, 2450 København

Tilmelding via nedenstående link

Kurset vil blive godkendt til den systematiske efteruddannelse ved Fonden for Almen Praksis.

Se flere


Find os her:

Email

NVH på Facebook

 

 

Nationalt Videnscenter for Hovedpine

Dansk Hovedpinecenter
Rigshospitalet – Glostrup
Valdemar Hansens Vej 2, opg. 8, 2. sal
2600 Glostrup