Sammenhæng mellem demens og migræne med aura

27/10 2020

Migræne med aura er en form for migræne, der er præget af synsforstyrrelser eller føleforstyrrelser. Hver tyvende dansker lider af denne form for migræne.

Ny forskning fra Nationalt Videnscenter for Hovedpine og Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet viser, at patienter der lider af migræne med aura har 50% større risiko for at udvikle demens.

Årsagen til, at migrænepatienter med aura har øget risiko, er ikke kendt, men forskerne mener, at aktiviteten i hjernen under migræneanfald med aura har betydning.

”Vi ved, der foregår en bølgeaktivitet hen over hjernens overflade som formentlig udløser synsforstyrrelse, føleforstyrrelse eller taleforstyrrelse før et migræneanfald, når man lider af migræne med aura. Vi vil gerne undersøge om det er det, der er skadeligt for hjernen”, siger Jakob Møller Hansen, leder af Nationalt Videnscenter for Hovedpine.

Studiet er et registerstudie, som har fulgt migrænepatienter i årene efter de har fået diagnosen på et hospital. Der ses ikke en øget risiko for migræne uden aura.

Læs mere om projektet på Rigshospitalets side her

Se flere


Find os her:

Email

NVH på Facebook

 

 

Nationalt Videnscenter for Hovedpine

Dansk Hovedpinecenter
Rigshospitalet – Glostrup
Valdemar Hansens Vej 2, opg. 8, 2. sal
2600 Glostrup