Ny forskning viser genetiske forskelle på migræne med og uden aura

04/02 2022

Migræne er ikke bare migræne. Omkring 25% af alle med migræne oplever aura i forbindelse med et migræneanfald. Når man har migræne med aura starter et migræneanfald som synsforstyrrelser, der så er efterfulgt af hovedpinen og de almene migrænesymptomer såsom overfølsomhed for lys, lyd og lugte, kvalme og opkast.

Et internationalt forskningsstudie har nu identificeret fire genområder, der er koblet til migræne. De to første kategorier er migræne med eller uden aura, som altså er velkendte i klinikken. Den tredje kategori er også specifik for migræne, men er endnu ikke forbundet med særlige kliniske karakteristika hos patienterne. Den fjerde kategori er ikke specifik for migræne, men giver mennesker en form for følsomhed for migræne. De to sidste kategorier kan sandsynligvis forklare migrænesymptomer og en generel sårbarhed overfor hovedpine.

Denne nye viden giver mulighed for at kategorisere migræne på en måde, der giver rigtig god biologisk mening og er også lovende i forbindelse med udvikling af ny medicin.

Læs mere på Rigshospitalets hjemmeside her

Se flere


Find os her:

Email

NVH på Facebook

 

 

Nationalt Videnscenter for Hovedpine

Dansk Hovedpinecenter
Rigshospitalet – Glostrup
Valdemar Hansens Vej 2, opg. 8, 2. sal
2600 Glostrup