Ny artikel giver overblik over migrænebehandling i almen praksis

30/08 2022

Sundhedsstyrelsen har netop udgivet en artikel med nyeste viden om behandling af migræne hos voksne. De praktiserende læger er nøglen til, at flere danskere med migræne kan få hjælp, vurderer professor Messoud Ashina fra Nationalt Videnscenter for Hovedpine.

En ny artikel i Sundhedsstyrelsens blad Rationel Farmakoterapi, der følger med Ugeskrift for Læger, giver et overblik over migrænetyper, diagnose, udløsende faktorer og behandling.

Mindst 500.000 danskere er ramt af migræne. Det svarer til, at der er omtrent 150 patienter med migræne hos en gennemsnitlig alment praktiserende læge.

Migrænebehandling kan bestå både af medicinsk behandling af de akutte migræneanfald og forebyggende behandling, der sigter på at gøre anfaldene færre og mildere. Langt fra alle migrænepatienter får den bedst mulige behandling i dag. Derfor er der brug for mere viden, mener professor Messoud Ashina, der leder Nationalt Videnscenter for Hovedpine:

“Vi ved, at der er mange, der slet ikke går til lægen, selvom de har hovedpine flere gange hver uge. Samtidig ved vi fra dansk forskning, at blot 12 procent af danskere med migræne bruger de effektive anfaldsmedicin, triptaner. Det viser, der er brug for mere viden om migræne både hos fagpersoner og hos den enkelte med migræne, så flere kan få bedre hjælp,” siger Messoud Ashina, der betegner migræne og hyppig hovedpine som en overset folkesygdom.

Lægefaglig rådgiver ved Nationalt Videnscenter for Hovedpine, Thien Phu Do, er førsteforfatter på artiklen:

“De mange gode praktiserende læger er nøglen til, at mange flere kan få et bedre liv trods migræne. Målet med artiklen er at give de praktiserende læger et enkelt overblik over de tilgængelige behandlingsmuligheder, der er effektive mod migræne,” siger Thien Phu Do.

Migræne kan være en invaliderende sygdom, som påvirker livskvalitet, arbejdsliv og socialt liv. Migræne står for 14 procent af alle sygedage, men alligevel er migræne i høj grad underdiagnosticeret og underbehandlet sygdom.

Artiklen i Rationel Farmakoterapi fra august 2022 findes her.

Læs mere om underbehandling af migræne her.

Se flere


Find os her:

Email

NVH på Facebook

 

 

Nationalt Videnscenter for Hovedpine

Dansk Hovedpinecenter
Rigshospitalet – Glostrup
Valdemar Hansens Vej 2, opg. 8, 2. sal
2600 Glostrup