Dansk hovedpineforskning nu og i fremtiden

23/11 2021

Hvert år tiltrækker Dansk Hovedpineselskabs årsmøde forskere og fagfolk fra hele verden. I år blev mødet afholdt d. 26. oktober 2021 i Langeliniepavillonen. På årsmødet præsenteres forskning, udveksles erfaringer og uddeles priser til unge talentfulde forskere.

Nationalt Videnscenter for Hovedpine benyttede årsmødet som anledning til at tage en snak med arrangører, oplægsholdere og deltagere om dagen og om dansk hovedpineforskning nu og fremtiden.

Se videoen fra dagen for at komme med og hør de vigtigste budskaber.

Dansk hovedpineforskning og specialiseret hovedpinebehandling er i verdensklasse. Danske forskere står blandt andet bag den internationale klassifikation af hovedpine samt forskning bag ny gennembrydende migrænemedicin. Hovedmanden bag Danmarks ledende position inden for hovedpine er professor Jes Olesen, som i 2021 modtog Lundbecks Brain Prize, der er verdens største hjerneforskningspris.

Jes Olesen står også bag etableringen af Dansk Hovedpinecenter, Rigshospitalet Glostrup, som er en tværfaglig behandlingsenhed og blandt de største af sin art i verden. Her behandles komplicerede og kroniske hovedpinepatienter, og der gennemføres unik forskning blandt andet baseret på provokationsstudier, hvor man fremprovokerer hovedpineanfald for at kunne undersøge mekanismerne bag.

Hvis man vil efteruddanne sig i hovedpine  udbyder Dansk Hovedpinecenter og Københavns Universitet en master i hovedpinesygdomme ”Master of Headache Disorders”. Masteruddannelsen tiltrækker studerende – læger, sygeplejersker og fysioterapeuter fra hele verden.

Se flere


Find os her:

Email

NVH på Facebook

 

 

Nationalt Videnscenter for Hovedpine

Dansk Hovedpinecenter
Rigshospitalet – Glostrup
Valdemar Hansens Vej 2, opg. 8, 2. sal
2600 Glostrup