Corona-situationen giver erfaringer med brug af digitale konsultationer

13/05 2020

Da det ikke har været muligt at modtage patienter i samme omfang under Corona-restriktionerne, er flere patienter blevet tilbudt konsultation over telefon eller video. På den måde har man kunne gennemføre en del af de konsultationer, som ellers ville være blevet udskudt.

På Dansk Hovedpinecenter har man tidligere benyttet telefon- og video-konsultationer men mest, når det har drejet sig om patienter udenfor hovedstadsområdet. I Corona-tiden har patienterne kunne tale med deres læge, psykolog eller fysioterapeut hjemmefra. Tilbagemeldingen fra patienterne er, at de er tilfredse og trygge og i øvrigt også glade for ikke at skulle afsted. De positive erfaringer kan betyde, at man fremover i højere grad vil benytte sig af digitale konsultationer.

De praktiserende neurologer har også benyttet sig af digitale konsultationer i de sidste måneder, og man vil nu indsamle data fra både patienter og neurologer for at høre, hvordan de har oplevet det.

Neurologisk tidsskrift har skrevet en artikel om erfaringer med de digitale konsultationer og har snakket med ansatte på Dansk Hovedpinecenter samt med formand for Danske Nervelægers Organisation.

Læs artiklen i Neurologisk Tidsskrift her

Se flere


Find os her:

Email

NVH på Facebook

 

 

Nationalt Videnscenter for Hovedpine

Dansk Hovedpinecenter
Rigshospitalet – Glostrup
Valdemar Hansens Vej 2, opg. 8, 2. sal
2600 Glostrup