Litteratur

”Hovedpine – Nyt om mekanismer og behandling” af Jes Olesen

Beskrivelse:

”Migræne og andre hovedpinesygdomme er aldrig rigtig blevet taget alvorligt af lægevidenskaben. Det er dog ved at ændre sig nu.

Bogen formidler den nyeste viden om hovedpinesygdommenes diagnose, deres årsager og behandling. Emnet er gjort let at forstå, samtidig med at alt forklares på en videnskabeligt holdbar måde.

Forfatteren Jes Olesen er verdens førende hovedpineforsker.

“Denne lille bog er skrevet for de 10% af den danske befolkning, som har et betydende hovedpineproblem. Men den bør også læses af praktiserende læger og andet sundhedspersonale, for ellers ved patienterne måske mere om hovedpine end behandlerne.””

Udgivelsesdato: 26. februar 2018

Køb den hos Saxo her eller hos Bog og Idé her

”Mor med migræne” – af jordemoder Louise Krog Haagen og sundhedscoach Gitte Hildebrandt

Beskrivelse:

Bogen handler om at have migrænen som fast følgesvend, også i forældreskabet. Den giver den migræneramte redskaber til at træffe valg, der kan resultere i færre og mildere anfald.

Undervejs stifter læseren bekendtskab med andre migræneramte kvinder, der repræsenterer forskellige faser af det at stifte familie. Kvinderne deler deres erfaringer, der kan inspirere til nytænkning og til at acceptere migrænen som et livsvilkår, man ikke er alene om.
Bogen giver basal viden om migræne, smerter og medicin og betydningen af den migræneramtes tilgang til livet. Den tilbyder redskaber som mindfulness, yoga og afspænding, der kan hjælpe til at håndtere dagligdagen, og derudover indeholder bogen masser af opskrifter på migrænevenlig mad.

”Mor med migræne” henvender sig til kvinder med migræne, der planlægger graviditet, er gravide eller allerede har familie. Den kan også læses af pårørende og sundhedsprofessionelle.

Bogen er skrevet af jordemoder Louise Krog Haagen og sundhedscoach Gitte Hildebrandt, og derudover bidrager en lang række eksperter med viden fra forskellige vinkler.

Bogen er udgivet på forlaget Muusmann.

Udgivelsesdato d. 1. juni 2019

Køb den hos Muusmann forlag her


Find os her:

Email

NVH på Facebook

 

 

Nationalt Videnscenter for Hovedpine

Dansk Hovedpinecenter
Rigshospitalet – Glostrup
Valdemar Hansens Vej 2, opg. 8, 2. sal
2600 Glostrup